diumenge, 13 d’abril del 2014

Pa de llet farcit amb xocolata

Per fi, ja teniu la recepta del pa de llet farcit amb xocolata

Jo els he fet amb el robot de cuina Thermomix. Per internet trobareu moltes receptes de pa de llet. Però per millorar-lo encara més, s'em va ocórrer de farcir-los amb ganaché de xocolata.






Recepta de ganaché de xocolata:

És convenient de fer-la el dia anterior, ja que s'ha de deixar refredar i posar-la al congelador.

Ingredients:
   - 300g de nata líquida
   - 325g de xocolata fondant a trossets petits
   - 60g de sucre
   - 90g de mantega a temperatura ambient

  • Posar la nata dins el got i programar 2 min/90º/vel 1
  • Incorporar la xocolata a trossos, 1min/vel 2. Comprovar que la barreja ha quedat homogénia
  • Afegir la mantega i el sucre, 30 seg/vel 2
  • Per poder farcir els panets, deixo refredar la barreja dins un recipient hermétic sense tapar.
  • Un cop refredat, es tapa i es posa al congelador
Sense robot de cuina també es pot fer. Poseu en una olleta la nata, escalfeu fins a punt d'ebullició. Retireu del foc. Afegiu la resta d'ingredients i aneu remenant poc a pos amb unes baretes, fins que la mescla quedi uniforme.







Recepta per fer el pa de llet:

Ingredients:
   - 170g de llet
   - 75g de sucre
   - 120g de mantega a temperatura ambient
   - 20g de llevat fresc
   - 4 ous mitjans
   - 550g de farina fe força tamitzada
   - 1 pessic de sal
   - Decoració: 1 ou batut, sucre


  • Poseu al got la llet, el sucre i la mantega, programeu  2 min/37º/vel 4
  • Afegiu el llevat i els ous, barrejant 5 seg/vel 4
  • Incorporeu la meitat de la farina i barrejar 15 seg/vel 6
  • Afegir el que quedi de farina amb la sal i progrmar 3 min vel espiga
  • S'ha de deixar reposar la massa dins del got, més o menys uns 30 minuts, fins que dobli el seu volum.
  • Després, retireu la massa sobre una superfície, arrodoniu-la una mica amb les mans. Feu porcions no més grans que el tamany d'un ou, amb les mans enfarinades.
  • Treieu del congelador la ganaché de xocolata. Amb els talladors en forma de bola, aquets que es fan servir per fer boletes de meló, feu boletes de xocolata. També les podeu fer amb una cullereta. Heu d'anar ràpid perquè es descongelen de seguida. 
  • Farciu les porcions de massa de pa, cadascuna amb una bola de xocolata.
  • Col·locar els panets en una safata de forn coberta amb paper de forn. S'han de deixar reposar en un lloc templat i sense corrents d'aire, millor cobrir-los amb un drap de cuina net. Un cop hagin doblat el volum (uns 45 minuts), feu un tall transvelrsal a cada bola amb un ganivet.
  • Pintar-los amb l'ou batut, amb els dits humits amb aigua agafeu sucre i repartiu-la per cada pa per decorar-los
  • Amb el forn preescalfat a 250º,  introduiu els panets durant uns 7 minuts.
  • Quan estiguin doradets, punxeu-los amb un escuradents per comprovar que estan prou fets. Retirar del forn i deixar refredar en una reixa.
Si no teniu el robot de cuina també els podeu fer de la següent manera:
Sobre la superfície volqueu gairebé tota la farina i formeu un volcà. A dins afegiu la resta d'ingredients. Aneu amassint i afegiu la resta de la farina fins que quedi homogeni. Deixar reposar uns 30 minuts, tapada fins que dobli el volum. Fer les boletes i torneu a deixar reposar uns 45 minuts fins que dobli el volum. Després feu la decoració com en els passos anteriors.


És una recepta amb molts passos, però no té molta complicació d'elaboració. 
Només amb la oloreta que deixen a la cuina ja val la pena, i un cop es proven... desapareixeran de seguida. Queden boníssims i súper esponjosos. I la xoxolata queda desfeta per dintre.

Encertareu i repetireu!
Espero que us agradin!